Притурила се Земята.
В мъки и болки се мята...
Оле, Боже! Горката!
Забременил я Сатана
със рожба страшна една
и тя сега се гърчи.
Да я роди се измъчи.
Гърчим се с нея и ние!
Дребни същества човешки!
Човешкото в нас отдавна линее!
За успехи отчитаме фатални грешки!
Скоро ще роди Земята!
Ужас настъпва за света на Светлината!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени