15.05.2006 г., 0:38 ч.

РАКИЯ 

  Поезия
2974 0 7

 

 

              РАКИЯ

 

   Посвещавам го на себе си!

 

 

Не искам аз да ходя в Рая!

По-добре ще ми е в Ада!

Как ще те сменя, Ракийо...

с безалкохолна лимонада?

 

На първа чашка си водица

от чешмата, но с аромат!

На последната - усойница,

дебнеща ме в храсталак!

 

Обичам те с доматена салата,

с пиперка, сирене и лук!

Ако няма, може и с мезето

на “дюлгерина”- човек!

 

На лято със студен айран!

През зимата с туршия!

На есен - чесън с патладжан!

А на пролéтес с маруля!

 

Най-обичам те в компания,

на другари по съдба.

И самичък да те пия те обичам,

но след това боли глава!

 

Благодаря за помоща ти

в нощите самотни,

за това, че отнела ми страха

кураж ми даваш сетни.

 

Едно не ще да ти простя,

че се мъчиш да ме правиш роб,

и може би да ти се иска

да ме заровиш в моя гроб!

 

Няма! Това не ще се случи!

Хей това не ще ти позволя!

Днес ще пия - нека се разчуе

пък утре ако ще да ме боли глава!

 

Не искам аз да ходя в Рая,

по-добре ще е да ида в Ада,

че НЕ ща да те сменя Ракийо,

за безалкохолна лимонада!

 

 

.   .   .

Ivaylo Atanassov

14.05.2006 (05.20 h)

Senftenberg - Germany

 

© Ивайло Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??