РАКИЯ
Посвещавам го на себе си!
Не искам аз да ходя в Рая!
По-добре ще ми е в Ада!
Как ще те сменя, Ракийо...
с безалкохолна лимонада?
На първа чашка си водица
от чешмата, но с аромат!
На последната - усойница,
дебнеща ме в храсталак!
Обичам те с доматена салата,
с пиперка, сирене и лук!
Ако няма, може и с мезето
на “дюлгерина”- човек!
На лято със студен айран!
През зимата с туршия!
На есен - чесън с патладжан!
А на пролéтес с маруля!
Най-обичам те в компания,
на другари по съдба.
И самичък да те пия те обичам,
но след това боли глава!
Благодаря за помоща ти
в нощите самотни,
за това, че отнела ми страха
кураж ми даваш сетни.
Едно не ще да ти простя,
че се мъчиш да ме правиш роб,
и може би да ти се иска
да ме заровиш в моя гроб!
Няма! Това не ще се случи!
Хей това не ще ти позволя!
Днес ще пия - нека се разчуе
пък утре ако ще да ме боли глава!
Не искам аз да ходя в Рая,
по-добре ще е да ида в Ада,
че НЕ ща да те сменя Ракийо,
за безалкохолна лимонада!
. . .
Ivaylo Atanassov
14.05.2006 (05.20 h)
Senftenberg - Germany
© Ивайло Атанасов Todos los derechos reservados