4.09.2007 г., 10:20 ч.

РАННА ЕСЕН 

  Поезия
469 0 4

                      РАННА   ЕСЕН

            ПЪТЕШЕСТВАМ  И ПЪТУВАМ,
            НА  ЦВЕТНА  ЕСЕН  СЕ ЛЮБУВАМ!
            НА ЕКСКУРЗИЯ  С  КОЛЕГИТЕ  СЪМ,  ЕТО,
            ПЛАНИНАТА  ПЪСТРА  СТОПЛЯ МИ  СЪРЦЕТО!

            С  ЛИСТА  ОМАЙНО  ПРЕЛИВАЩО   ЗЕЛЕНИ,
            ПО ВЪРХОВЕТЕ  ЧЕРВЕНЕЯТ  ПОДРЕДЕНИ
            И  ЖЪЛТИТЕ  ЛИСТЕНЦА  СИ  НАДНИЧАТ,
            ДА  ГАЛЯТ  ПОГЛЕДА  МИ  ТЕ  ОБИЧАТ .

            ХРАСТИ   И ДЪРВЕТА  ОЩЕ   НЕ  УНИВАТ
            И  БАГРИ   МЕКИ  ВРЕД   ПРЕЛИВАТ.
            В  РИЛА   И   РОДОПИТЕ  СМЕ  ДНЕС,
            ОГЪН  НЕЖЕН  ПЛАМНА С  ИНТЕРЕС.

            РАННА  ЕСЕН, ТОПЛА, МЕКА,
            С  ТОПЛИНА  ЗАРЕЖДАШ  ТИ  ЧОВЕКА!
            ЕХ, РОДИНО  МОЯ, СВИДНА, МИЛА
            И  ПРЕЗ  ЕСЕНТА  СИ  ПАК   КРАСИВА!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!!!
    Позр=драв и прегръдка!!!
  • Много е хубаво!!!Може би по-често трябва да се създават такива стихове.Поздравления!!!
  • Красива Родина, красив стих, красива е душата ти , Лени. С обич.
  • Много е хубаво! Само че:
    "Ех, Родино моя, свидна, мила,
    ти през есента си най-красива!" -

    ето така трябва да се каже! Защото есента е най-хубавият сезон, най-красивият! Или поне не е по-лош от останалите, за да се казва че "ти ДОРИ и през есента пак си ..."
Предложения
: ??:??