30.07.2019 г., 18:55 ч.

Равносметка 

  Поезия » Друга
381 0 2

И Чехов надживях, и Пушкин. 

По-възрастна съм от Есеннин. 

Дали пък старостта ме люшка

към опита им? За последно?

 

Те бяха колоси космични, 

извезани с житейска мисъл. 

Омразата им бе себична... 

И всеки хората орисал

 

с любов, каквато не познавам

в съвременните ни поети. 

Все пак талантът се признава

единствено от вековете. 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??