2.03.2013 г., 21:41 ч.

Равновесие 

  Поезия » Философска
922 0 6

           Равновесие

 

Бог създал мъжа от кал,

а жената от реброто.

Дяволът не закъснял

и вселил във тях и злото.

 

Те послушали змията,

Бог изгонил ги от Рая.

Настанил ги на земята

от началото до края.

 

Дал им светлина и мрак,

огъня с вода да гасят.

До мъдреца и глупак.

До богатия и просяк.

 

Ден и нощ, студ и пек,

свобода и мракобесие.

До добрия – зъл човек,

за да има равновесие.

 

Дал им глад и хляб им дал.

Жажда и вода от извор.

Човекът себе си предал,

щом трябвало да прави избор.

 

Някой, някога „доказал”,

че не Бог го е създал.

От маймуна произлязъл

и човекът станал кал.

 

 

Исмаил Али

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??