Видях сърцето му на пода
смачкано - горкото.
Видях сълза
да слиза бавно от окото.
Видях дете да гледа
през очите на голям.
Видях жена
облечена във своя срам.
Видях мечти да рухват
без едничката - надежда.
Видях гордост
от безсилие да се навежда.
Разбрах, че любовта
срок на годност няма.
Видях любов -
разбрах, че е голяма.
© Кати Петкова Всички права запазени