22.02.2008 г., 11:05 ч.

Раздадох се 

  Поезия
1185 0 3
Раздадох се
Раздадох се, а никога не се събирах,
докрай продадох си мечтите,
давайки, се чувствах силна,
а всъщност слаба съм била!

Раздадох се - какво получих в замяна,
едно сърце на прах!
Раздадох се милиони пъти,
за себе си нищо не оставих!

Раздавах обич - болка получавах,
раздавах слънце - зима в мен остана,
раздавах радост - сълзите непреброими са,
раздавах много - нищо не оставих!

Как искам милионите стонове
да спрат, да замълчат, няма какво да им кажа,
дадох им много за мен,
нищичко не остана!

И никой, че си искам днес
частица от раздаденото, не може
да ме съди - нима аз не съм човек,
имам нужда да съм обичана!

Светът го прави, всеки някого обича,
а аз раздавах обич, сълзи получих,
погледни ме, празна си останах,
чаках прекалено дълго и последната надежда си отиде!

Раздадох се до край
без задръжки, поне на търг да се бях продала,
моля ви, върнете зрънце,
за да мога с новата реколта още да ви давам!

Раздадох се - това е,
няма нужда от повече думи,
елате да видите душата ми,
празна е - не получи нищо - освен обиди!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасен и дълбоко прочувствен стих - прелест и авангард...
  • "Който е дал значи е богат,
    а взелият е беден" - не страдай, защото ти си богатата щом имаш какво да дадеш.
  • Мила Ирен, стихът ти ме трогна...
    Силни думи, въздействащ, искрен...
    Поздравявам те от сърце и не се раздавай на всеки, не всеки го заслужава!!!
Предложения
: ??:??