24.05.2009 г., 14:54 ч.

Раздумка 

  Поезия » Друга
683 0 20

Цял живот, приятел, аз това се уча:
женски да се моля, мъжката да псувам.
Времето е кофти, но на хора случих.
Нищо, че държавата пет пари не струва.

Някой си играе с нас, както аз със думите,
дето ги събирам и редя без цел.
Затова, приятел, пак ти казвам: умната!
Всекиму дай точно, колкото си взел.

И за мое всичко, искам ти едничко:
за късмет и здраве в тая немотия,
ако си набожен - запали свещичка,
ако си безбожен - пий една ракия.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??