26.07.2008 г., 21:11 ч.

Раздяла 

  Поезия » Любовна
472 0 2

Раздяла

 Навън се вие буря,

буря е и в моята душа,

всичко в мен е мъртво,

мъртва е и любовта.

Вярвах в нея безрезервно,

мислех си, че вярваше и ти,

но всичко свърши вече,

няма я във мене любовта!

Вървяхме с тебе много време

по пътищата на любовта,

вървяхме с теб във радост и тъга,

обичахме се безрезервно, мила моя,

но ти ме лъга дълго време, за да продължа,

лъга ме, за да мога аз да ти простя.

Ти беше слънцето за мен,

ти беше въздух и вода,

за мене беше всичко на света!

Но случи се така, че ти си тръгна,

ти си тръгна, а с теб и моето сърце!

Сега се лутам сам по улиците мрачни!

Срещат ме хиляди лица,

всеки иска да ми каже нещо,

всеки иска да ми каже колко хубав е света!

Не искам аз от никой нищо,

не искам да живея на света,

не искам да посрещам аз деня,

не искам да заспивам вечер сам,

а искам само нещо просто -

да съм с теб, любима моя,

докато умра!

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??