5.03.2009 г., 12:11 ч.

Раздяла 

  Поезия
577 0 7
 

Изниза се пясъкът между кръгли стени,

настана  време за раздели. Уви!

Вятърът духна - влажен, студен,

гост мой ще бъде, не само за ден.

 

 

Ти вече се стягаш за дългия път,

завеща ми децата, дълга и дома.

Шумят вълните нетърпеливо в нощта...

На добър час ти желая и завръщане у дома.

 

 

Тайно от всички плача без глас,

подир тебе остава само облаче прах.

В миг на мълчание помахвам с ръка,

на кея останах с тъмнината сама.

© Здравка Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??