24.11.2015 г., 22:10 ч.

Раздяла 

  Поезия » Философска
354 0 0

                                                     Раздяла

 

Защо си тръгва един мъж от своята жена?

Когато за него била е мила и любима,

дали е неразбран, писнало му е и вече не издържа,

сигурно вината не е само в единия, а е у двамина.

 

А толкова искаха да бъдат заедно преди,

да се борят с трудностите в този живот,

да създадат семейство, най-важното, нали,

а бракът им превърна се в хомот.

 

Живяха заедно, създадоха деца,

но не разбраха кога отишла си е Любовта.

Започнаха с кавги и разправии долни,

интриги и номера кални,

един от друг все недоволни.

А бяха някога влюбени, като птички волни.

 

А децата стояха и гледаха ги отстрани,

тъжни, разплакани, раздвоени.

Какво беше и какво стана,

те бяха всички заедно, семейство едно,

сега ще бъдат, за жалост, разделени.

 

В тоз момент най-важни са тези деца,

заради тях някак си да се разберат,

родителите да  ги обичат и не ги разделят,

това е истината, и тя е само Една.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??