Раздяла
Защо си тръгва един мъж от своята жена?
Когато за него била е мила и любима,
дали е неразбран, писнало му е и вече не издържа,
сигурно вината не е само в единия, а е у двамина.
А толкова искаха да бъдат заедно преди,
да се борят с трудностите в този живот,
да създадат семейство, най-важното, нали,
а бракът им превърна се в хомот.
Живяха заедно, създадоха деца,
но не разбраха кога отишла си е Любовта.
Започнаха с кавги и разправии долни,
интриги и номера кални,
един от друг все недоволни.
А бяха някога влюбени, като птички волни.
А децата стояха и гледаха ги отстрани,
тъжни, разплакани, раздвоени.
Какво беше и какво стана,
те бяха всички заедно, семейство едно,
сега ще бъдат, за жалост, разделени.
В тоз момент най-важни са тези деца,
заради тях някак си да се разберат,
родителите да ги обичат и не ги разделят,
това е истината, и тя е само Една.
© Валентин Миленов All rights reserved.