29.04.2006 г., 13:49 ч.

РАЗДЯЛА-ЗАВРЪЩАНЕ 

  Поезия
1293 0 6

РАЗДЯЛА-ЗАВРЪЩАНЕ


Свещта сълзите восъчни разтече.
Задипли време дълготрайна скръб.
Прозрачна вазата с цветя стърчеше,
а ти отдалечаваш в здрача гръб.

Узрялата любов окапа плодовете
и дълго писа лексиконни стихове.
Съзнателно заключи греховете.
от тях снага й страшно отмале.

Виновно друг със пръста ще посочим,
погрешно някого ще набедим,
един за други чувства ще източим
и от забрава ще се преродим.

Преструвам се! Не бих те преболяла!
На младостта зеница си ми ти.
Бях любовта с вериги оковала,
дано напролет пак се разцъфти.

 

 

© Милена Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??