29 апр. 2006 г., 13:49

РАЗДЯЛА-ЗАВРЪЩАНЕ 

  Поэзия
1295 0 6

РАЗДЯЛА-ЗАВРЪЩАНЕ


Свещта сълзите восъчни разтече.
Задипли време дълготрайна скръб.
Прозрачна вазата с цветя стърчеше,
а ти отдалечаваш в здрача гръб.

Узрялата любов окапа плодовете
и дълго писа лексиконни стихове.
Съзнателно заключи греховете.
от тях снага й страшно отмале.

Виновно друг със пръста ще посочим,
погрешно някого ще набедим,
един за други чувства ще източим
и от забрава ще се преродим.

Преструвам се! Не бих те преболяла!
На младостта зеница си ми ти.
Бях любовта с вериги оковала,
дано напролет пак се разцъфти.

 

 

© Милена Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??