10.10.2015 г., 20:36 ч.

Разговор с живота 

  Поезия » Философска
851 1 4

Не ме променяй по своя модел,

остави ме да бъда различен,

искам да имам крила на орел

и сърцето на гълъб, за да обичам...

 

Не ме покривай със своята плесен,

тя за мене е тъмен ковчег -

Искам аз да живея със песен,

искам просто... да бъда чавек...

 

Зная, такъв ли съм, много ще страдам,

но за това се чувствам готов -

Падна ли, ще се изправям,

не искам просто платена любов...

 

Искам истинска, дива и страстна,

с вкус естествен, без други добавки,

в нея едновременно да горя и да гасна,

не искам да бъда... от хората - мравки...

 

Не искам от тебе спокойствие блатно

в което да плувам отпуснат, ленив -

Ще плащам цената, знам, няма нищо безплатно,

но искам... да бъда истински жив...

 

Да чувствам, да дишам, да плача дори

когато нанасят ми рани горещи,

но искам живот сред сияйни звезди,

не в стая... сред траурни свещи...

 

Чуй ме, животе, аз искам да бъда

човек, чувство, кървящо сърце -

Молбата ми може за теб да е луда,

но аз ще съм мъртъв... ако нямам небе...

 

Дай ми го дори това да значи

да изгоря от слънцето, което ще ми свети,

и думите ми тук да са палачи

на участта ми... изкам аз комети...

 

Искам свобода и атмосфера -

Не тиня, или слузестта утайка,

не утре пак да бъде вчера,

а сивотата... моя втора майка...

 

Дано си чул молитвата ми моя,

че знам едно - Аз няма да се примиря,

звездите искам за да ги преброя,

не бучките... на калната земя...

 

Ако не си, тогава ще се боря

дори със теб, със своята съдба,

но искам полет и свободна воля

дори това... да води към смъртта...

 

30.11.2014.

 

Георги Каменов

 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви,приятели, за прекрасните коментари.
  • "Чуй ме, животе, аз искам да бъда
    човек, чувство, кървящо сърце -
    Молбата ми може за теб да е луда,
    но аз ще съм мъртъв... ако нямам небе..."

    Не е за вярване какъв талант има в теб! Поздравления, отново и отново! Може би никога няма да се уморя да го казвам и един ден ще ти омръзне, но ти си поет от друга земя! Поредното невероятно стихотворение.... Ако някой прочете коментара ми преди творбата, да знае, че си заслужава четенето на всеки ред! Продължавай така, Георги!
  • "Ако не си, тогава ще се боря
    дори със теб, със своята съдба,
    но искам полет и свободна воля
    дори това... да води към смъртта..."

    Всичко е казано!Възхитително!Само ще кажа-не се бори със съдбата,защото тя винаги се завръща,бори се със това тя да те обича и благославя!!!
  • Поздрав Георги! Борба, борба с нищо се не примирявай...
Предложения
: ??:??