17.09.2010 г., 20:09 ч.

Разговор с мама 

  Поезия » Друга
531 0 8

Скоро  гроба ти не съм преляла, мамо.

Не съм  ти носила любимото ти цвете.

При тебе идвам в мислите си само

и там щастливи срещаме се двете.


Целувам с обич топлите ти длани.

Погледът ти ласкав ме прегръща.

Забравям грижи и сърдечни рани,

в спомените сладки се  завръщам...

                    

 ... Слънцето зад ореха се скрива.

Връщаш се във къщи уморена.

Аз те чакам , майчице, щастлива

и към тебе тичам окрилена.


Ти пристъпваш леко, босонога,

гушвам се в прегръдката ти сладка.

А ти, забравила умора и тревога,

усмихваш се под бялата забрадка.


Гръдта ти майчина на мед ухае,

на горски ягоди и билки лековити.

И никой, мамо,  като теб не знае

с целувка да лекува болки скрити.


Докосваш с устни челото ми бяло,

галиш ме с ръцете уморени,

а аз усещам с цялото си тяло,

как любовта ти лее се над мене.


Не селската, отрудена жена  -

за мен ти беше святата Мадона.

Сияеше над тебе светлина,

ликът ти се превръщаше в икона.

                     

Сърцето ми превърна се във храм,

в който пазя образа ти, мамо.

Живее споменът за тебе там,

ще избледнее след смъртта ми само.

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Ивон, Калина, Ели,Селвер,Ачо, Борянче, Нинче и Руми за словесния поклон, който правите пред спомена за майките! Всички ние изразяваме по свой начин чувствата към родителите си , или прекло-нението си пред тяхната памет.
    Това, в което си приличаме е любовта, признателността и синовната почит
    към тях, които пазим в сърцата си и тогава, когато ги загубим.
  • Страхотен стих!
  • Поклон...
  • Посветила си и много топъл, обичаш стих!
    Майката го заслужава!!!
    Поклон!
  • Такава обич не избледнява дори и след смъртта.
  • ...невидима, неразрушима връзка...
  • Поклон!
  • Натъжи ме, но ми хареса!
Предложения
: ??:??