29.10.2020 г., 23:50 ч.

Разговор със себе си 

  Поезия
454 2 2

Добро утро, мили хора!
-Че кое му е доброто?
Слънце грее на небето.
-Грее! Само заслепява!

Заслепяват се слепците!
Слънцето е Божи дар
и на всички Божи твари
дава светлина и радост.

Виж - омайна синева
и трева - коприна.
Цветенце глава подало...
- Ще го смачкат ей сега!

Катеричка се подава
иззад кривия клонак...
-Като гледам, май закуска
е за тлъстия котак!

Насред морските вълни
весело делфини скачат,
гръб извиват и се радват на живота.
-Скачат, скачат и оплитат се в таляна!

Ех, ти мое второ аз
как да ти покажа
хубостите на света,
красотата на живота?!

Вярно, че понякога
е до болка грозен,
но ако го няма грозното,
как красивото ще разпознаем?

 

 

Не се лаская, че поет съм
по-скоро скромен стихоплетец.
Но живота щом обичаш,
на останалото - ядец!

 

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Еее, най-сетне ми светна що не обичам да коментирам. Ми то било, щото е кофти да объркаш коментара!
    Благодаря ИнаКалина, за прочита, за коментара и за усмивката, дето лепна на лицето ми 🤠
  • Ласкай се, човече Стихоплетството е като плетенето- простено ти е, ако объркаш шарката, кофти ако объркаш коментара. Хареса ми.
Предложения
: ??:??