3.04.2013 г., 14:06 ч.

Разговор със синовете 

  Поезия
768 0 6

 

РАЗГОВОР СЪС СИНОВЕТЕ

 

                “Животът се измерва не с години,

                  а с дирята, оставена след нас...”

                                                           П. КАРААНГОВ

 

 

Ах, дирята... Тя е нетрайна, момчета.

Тя е, така да се каже,

бегла следа по брега на морето...

По-мимолетна е даже.

 

Безчет легиони са прах под земята –

безимени, неми, безследни.

Колцина избраници помни следата,

тук-там изпод камък прогледнала?

 

Космически вятър следите изтрива

и всичко накрая умира.

Прави вървете, додето сте живи,

недейте разчита на диря.

 

Прави вървете!

Дори да разбирате,

че лесно се стига с пълзене...

Да бъде нетрайната ваша диря

не от лакти и не от колене!

 

За кратко след всеки следа ще остава.

Но тъй е в живота, момчета...

Дано да е нашата диря такава,

че след нас да не бършат паркета.

 

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??