- Напред ли?!
От някого чух.
- Защо?...
Не може ли тук да остана
и тук е добре.
Но не, отново същият глас.
- Е, тръгвай де, някого чакаш ли?
- НЕ.. - тихо казах му. -
Аз тук реших да остана.
А той пак упор ми дава.
- ЗАЩО?
- Невиждаш ли?
За мен смисъл в живота няма!
И въжето си сложих, а той пак въпрос ми задава:
- А любовта? - отчаяно пита.
- Изгубих я вече!
И оплезен увиснах на стълба...
© Тръмс Гърков Всички права запазени