20.10.2010 г., 9:41 ч.

Разказа ми един комин 

  Поезия » Друга
478 0 4

 

РАЗКАЗА МИ ЕДИН КОМИН                                  

 

 

 

Това е май последният ми шанс

да  ви разкажа за живота отвисоко.

Изпуших всичко във аванс,

но  и следа оставих черноока.

 

Отдавна беше, бях висок

и най-отгоре сред простора

оглеждах всичко с поглед строг -

коли и къщи, и вървящи хора.

 

Не вярвах, че талази дим

отвътре ще ме изядат полека

и от нормално-проходим

кора от смрад ще навлека.

 

Душата ми очерняха с катран

и писъци на клони щом изгаряха,

мълчах и пушех - неразбран,

че тез огньове много пареха.

 

Понякога пък -  бял от дим

на радостна и весела камина.

Любовен огън има,  знам –

усещах го, през мен щом минеше.

 

Сега над мене сви гнездо

едно красиво ято птиче.

Сега не пуша зиме, знам едно -

най-топло е, когато се обичате!!!

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??