8.04.2017 г., 0:38 ч.

Различен 

  Поезия » Философска
369 1 2

 Различен

 

Кой си ти? Не си като нас, ти си различен,

не си като останалите, безличен.

Защо си такъв, а такъв не съм аз, 

вижте хора, той е различен от нас.

Не е като нас, значи лош е той,

вярва в доброто и в приятелите свой.

Пише уж за Живота някакви слова,

за Хората, за Самотата и за Любовта,

ще кажат някои, голяма работа и какво от това.

 

Да той различен е от хорската сивота,

показва им себе си, своята душа.

Разказва им, показва им за Любовта

в свят изпълнен с омраза и злоба.

В свят лъжовен, виртуален,

сив,мрачен свят, нереален.

 

Пише за доброто и лошото в хората,

което има го в тяхната душа.

Две чуства коренно различни

се борят в жестоко в нашите тела,

кое ще победи, ще надделее в нашите сърца?

 

И говори поета, а дали го чу някои, дали го разбра?

И дните отминават, живот в сива мъгла,

която вселява се в човешката душа... 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??