13.10.2017 г., 10:59 ч.  

Размисли 

  Поезия » Философска
456 1 11


 

                 "Има време за всяко нещо..."

                                 Екл.3:1

 

Броени са дните ни земни –

кратък миг между вик и въздишка;

път, постлан с бели рози и трънни

бодли.

В неравна борба сме с живота –

той все жилав и здрав балканджия,

ние – с нежни, човешки ръце,

пак забързани, нямащи време,

с ненаситни очи за пари,

с изкривени лица от омраза,

тъпчем ближния, даже и брата,

да погълнем малко повече слава...

Не разбрали едно многокнижие*.

 

Пловдив

13.10.2017

© Хари Спасов Всички права запазени

*многокнижие-Библията.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??