5.04.2008 г., 19:18 ч.

Размисъл 

  Поезия
684 0 5
 
ХОРА СМЕ -

не са ни чужди

ужасът, че трябва да сме живи

и страхът от поривите диви,

дето драскат по стените на душата.

Не ги изпускаме,

залостваме вратата,

за да изглеждаме по-възрастни, по-зрели,

макар че истината вече сме прозрели -

щастливи сме само там - зад стената.

Само там отключени, разхвърляни и голи,

разбираме какво е свободата.

Да бъде вечно Тя - напрегнато се молим...

Страхът ни стисва, ужасът - понася,

изчезва радостта. Но, Божичко, защо ли

щастието да сме истински и голи

е нашата прокоба.

И колкото го искам,

толкова го мразя.

 

© Люска Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??