25.08.2007 г., 11:05 ч.

РАЗМИСЪЛ ВЪРХУ ЕДНА БОЖА ЗАПОВЕД... 

  Поезия
695 0 6
Бог изрична заповед е дал:
"Имаш ли две ризи, дай едната!"...
Жалко е, че после се е спрял...
Не добавил нищо за парата...

За колите той не промълвил.
Ако имам две, какво да правя?
Много хитро ме е натопил -
сам с дилемата да се преборя.

Вилите и тях не споменал.
Ни приватизирани заводи...
Само ризи... Всичките бих дал,
ала нямам в мойте гардероби.

Тази мода който я мени,
нека той пред Бог да отговаря...
Праведност от мене днес струи
и от нея даже се умарям...

Затова ще купя ризи две
и едната някому ще дам...
Бог тогава мен ще разбере...
Нека всеки да решава сам...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??