1.01.2013 г., 11:57 ч.

РазмисълІІІ 

  Поезия » Гражданска
337 1 0
  • Не се показвай лекомислен

Животът ти  не е игра!

Над всяка стъпка се замисляй,

че инак ще хвърчат пера!...

 

Една неточност. Миг в живота...

И всичко тръгва през глава...

А и преследваната кота

ще ти изчезне във света...

 

Рушиш си свойте барикади!

Увисват твойте знамена...

И ти без почит и награди

дружиш със своя Сатана!...

 

Пази се ти и от съблазни!

Жени, интриги и пари!...

Лъскатели... И думи мазни!..

С тях някой ще те позори!..

 

Щом тръгнеш ти веднъж надолу,

ще връхлетиш ти в Пропастта!..

Ти трябва да си мъж със воля!..

Да знаят, че си бил в Света!..

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??