9.05.2021 г., 0:39 ч.

Разоружана 

  Поезия » Любовна
302 1 0

Заљубена и разоружана до болка

ти се предавам

дури и кога ќе ме отфрлиш

далечината станува јама

со аристократска боја

скршениот клуч во бравата

е мој смртен непријател

и немам друга утеха

освен да љубоморам на птиците

што имаат крилја

за да те стигнат.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??