20.10.2013 г., 20:58 ч.

Разпадане 

  Поезия » Философска
668 0 2

Разпадане до атоми, до липсата на смисъл.

Драма тука няма.

Жалка маса с масови мечти.

Амбицията побират си на каса в Лидъл.

Сумата надхвърляща езиковите им умения.

С поглед ги събирам в цялост, за усмивка!

После се разпадат на банкноти, пенита

и при късмет,

останал някой цент

заровен в портмонето да напомня за дома.

На купчината атоми обаче,

дом не им е нужен.

Изсипани в кутийки, като продукти в Лидъл.

И щом ги събера, 

усмихват се - картинки на брошура.

Вървят и рекламират

технически прогрес

на безчовечен облак атоми, 

без смисъл.

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тай Пан, самият технически прогрес не е това, към което е отправена критиката ми. Проблемът е в прогреса, заради самия прогрес(като отношението което ти изрази - прогрес да е!),което води до културна, социална и индивидуална деградация, когато се вземе присърце. Спокойствието като смисъл ражда пасивност.
  • Хареса ми! Поздрав!
Предложения
: ??:??