30.01.2013 г., 13:11 ч.

Разписание изток-запад 

  Поезия » Любовна
796 0 9

---


По крилете на гарови гълъби пиша
и притоплям чакалнята с думи.
Тайно пратих ти две орехови въздишки
ти — безброй коловозни безумия.

Всяка релса е жажда за обич неистова —
в мен родена, отгледана, жива.
В твоя поглед прелива най-синият изток,
моят западен хълм го попива.

По-стипчив си от сутрешен пай с боровинки,
тежко вино и късно признание,
от билет, купен щедро със шепа стотинки
и от точно — до смърт — разписание.

По стъклото на влака рисуваш с дъх макове,
аз дочитам колонка с поезия.
Търпеливо се втурвам към дългото чакане
твоят изток при мен да залезе.

 

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??