Разправят, демонът, че бил велик,
проститутките на ъгъла в квартала,
докосвал нежно тяхната греховна плът
и ги дарявал с неописуема наслада.
Не обичал, казват, бързата игра,
на телата им с охота се любувал,
разнищвайки със устни тайните места,
навсякъде безумно ги целувал.
А те крещели от екстаз във хор,
пък той щастливо се усмихвал,
после палил си цигара само с пръст
и на сутринта със първите лъчи си тръгвал.
© Ивето Всички права запазени