16.02.2021 г., 9:33 ч.  

Разруха 

  Поезия » Гражданска
290 1 1

Всичко тъне в разруха

в тази бедна страна.

Такава е реалността суха,

между богати и бедни има стена.

 

Мутрите са господари днес,

на Запад бягат ни децата

заради този ужасен процес

на съсипването на страната.

 

Кой ли мисли днес за чест,

за правда или красота?

Да излезем на протест,

че днес властва престъпността!

 

Изпари се българският дух,

нищо свято днес не тачим.

Тук - където стъпи Аспарух -

на бездуховността веригите влачим!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??