Две релси траверса ги държи,
две релси не могат да служат сами,
едно семейство от двамата се състои,
едно семейство разкъсано много боли.
Две релси със счупени тръби,
две релси, никому ненужни дори,
едно семейство със хиляди тъги,
едно семейство се руши.
Когато много те боли,
когато пишеш ти
за счупените релси дори -
ти знаеш, че за нас звучи.
Двете релси не са със траверси,
две ръце не са преплетени дори.
И, колкото и да протягам към другата релса,
все мъничко пак недостига.
О, колко боли,
о, колко тежи.
Когато и последната траверса се счупи
още много, много боли,
когато и за последно няма какво да си кажем дори
и остава просто едно „СБОГОМ!"
© Антоанета Лазова Всички права запазени
Не ви ли се струва, че "релси" се повтаря множко?
(и траверси)