21.04.2014 г., 11:22 ч.

Разстояние 

  Поезия » Любовна
667 1 4

 

 

Между теб и мен – тринайсет рова.

С колове подострени – в средата.

Лък опънат – дебне ме стрелата,

с връх потапян три пъти в отрова.

 

Черен шал на бялата ти шия.

Черна рокля върху дивно тяло.

Ако можех с поглед да изпия

сълзите ти, капещи по шала!

 

С пръст да можех пулса ти да хвана,

щеше да потръпне и земята!

Ако има рана за душата –

ти си тази сладка моя рана...

 

Ти си зов и плен на радостта ми

и си на мечтите ми миража.

Ако можех всичко да ти кажа –

но не мога. Пречи възрастта ми.

 

Не че съм презрял за твойта хубост.

Или пък че ти си много млада.

Просто няма никаква пощада

за любов, превърнала се в лудост!

 

Черен шал на бялата ти шия...

Две очи във сълзи потопени!

И години – между теб и мене...

Толкова, че идва ми да вия!

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??