28.07.2022 г., 11:55 ч.

Ре-Уууф... 

  Поезия
302 0 2

Ламбада си танцуваме на плажа.

Във вихъра на танца сме понесени.

Бъркам стъпките, какво да кажа –

от музиката, явно, сме отнесени.

 

Страстта кипи във нас, а не вълните

и вятърът едва ли я угàся.

Тъй искам аз до края си на дните

това блаженство да ми се поднася!

 

На пясъка две пълни чаши

ни канят да им се  любуваме.

Но, пийнем ли, с мечтите наши

навеки май ще се сбогуваме.

 

И ни будилник, нито Сатаната

ще ме накарат танца да завърша,

а от ракия люта и салата

евентуално, аз ще се прекърша.

 

Донейде кражба е сюжета.

В тези ширини си е нормално!

Обаче свалям шапка на поета

за словото му тъй сакрално.

 

Дано към мене не злобее

и иска авторското право.

Може и да побеснее,

но все пак ще му кажа: ,,Браво!".

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Брау, Квазаре, все едно видях, в онуй дето си го написал, твой колаж- автопортрет. Рогата в пъклото ли си ги забрави?
    "Дърти пръчове с прекършени рога,
    ламбада ми играят с кривите крака.
    Бабите беззъби стискат стрък коприва
    тръскат фусти в стъпката игрива"
    Малко рима да има.
  • Георги, къ успе да разкършваш ламбада с ракия и салата. То все едно да пиеш уиски с боза.
    И що да съм ядосан? Накефен съм и Брау от мен.
Предложения
: ??:??