"Кой хлопа в този късен час?
- Аз хлопам! - каза Финдли.
- Върви си! Всички спят у нас!
- Не всички! - каза Финдли."
Робърт Бърнс
- Кой във нощта на прозореца чука!
- Аз - твоята младост!Върнах се.
Отново съм тука!
- Мислех ... вече топи се капчука.
- Аз съм! Идвам със радост!
Отвори ми вратата!
- Спомени ще ми навееш,
от които боли...
- Ще видиш, не бой се!
Само отвори!
- Не настоявай!
По-добре си върви!
- Много ли те нараних?
- Не, не! Малко се натъжих...
- Аз помня те весела,
с искри в очите!
- Някога... Угаснаха вече лъчите...
- Създаде деца, имаш внуци,
нали за това мечтаеше?!
- Рядко ги виждам,
а са и много заети...
- Имаш свой живот -
творчество, развлечения...
- Все нещо не ми достига...
- Зависи от гледната точка!
Ще ти дам рецепта за щастие!
- Това е измама!
Рецепта за щастие НЯМА!
Всеки сам по пътя трънен върви
ако е слаб - се предава,
силен ли е - докрай устоява!
© Галина Карааргирова Всички права запазени
то е само миг от живота ни..
най-сърдечно..