Моят малък сладуран,
на думичките стана цар!
Нов речник пише във момента,
а и как само се опитва да говори...
Питаш ли го как се казва,
той поглежда те с усмивка сладка
и със нежно бебешко гласче "Пеепи" казва.
Като иска все бонбони,
след всеки следващ, казва: "Оти?"
Като го помоля да ме чака,
той ми отговаря "Какам"...
Колекцията ни е пълна.
Толкова е смешен
и става все по-интересен!
На крема казва "Кам"
и все го иска, да се маже
малкият кокетко.
На две годинки само,
влюбено ми е момчето.
Обикна силно, от душа,
едно красиво, голямо куче. "Айън",
все името му той повтаря.
Уж майка съм му, ала виж,
като го ядосвам се надува и ми казва:
- Гайи, Гайи, Гайи... - той.
Понеже "леля" не може да каже,
на всички лели казва "Каака"
и всички те са луднали по него,
и с бонбонки все го черпят,
а той дали разбира, че им е направил комплимент?...
Ама малък е, ще се научи да не какосва и каките, и лелите.
Щом му се падне кола, като награда,
той виква: - Майие, майие!
И голямо щастие настава!
А като види Айън на портрет и виква:
- Оххо, мамо, мамо!...
Неземна радост в миг настава...
Питам го: "Ти бебе ли си или Пепи?" -
а той замисля се и хитро отговаря: -Пеепи!
Малък е, но вече знае,
как голям да се направи!
Вчера седнахме в едно кафе
и си поръчах мляко със кафето.
А когато сервитьорката дойде, попита:
- Това мляко за кого е?
А миличкият ми, като не може
"мляко" да изрече,
усмихнат до ушите, към сервитьорката посочи
и викна: - Аку, аку!... Явно мислеше си, че за него тя го носи!!!
12. 11. 2007 година
© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени
Така е,сега става все по-интересен,милият!!!
Прегръщам те силно!!!