10.04.2024 г., 6:23 ч.

Реквием 

  Поезия » Любовна
48 0 0

Реквием

 

 

Когато няма да ме има някой ден

недей да жалиш! Просто забрави!

Благодаря на Бог, че беше с мен!

Зад тебе миналото остави!

 

Животът все едно ще продължава!

Недей да губиш време във сълзи!

За нищо ти недей да съжаляваш!

Щастливи бяха с тебе мойте дни!

 

Аз приключих! Тегли се чертата!

До тук каквото е било, било!

Кой пил, кой ял ще го реши съдбата!

Ще си плати за зло или добро!

 

Душата ми на мъка не обричай!

Не ме жали, защото ме боли!

И гроба ми с цветя недей да кичиш!

Една свещичка само запали!

 

За мене тя ще бъде светлината

мъждукаща сред студ и тъмнина!

Аз зная, че ще ми тежи земята!

Но свободна ще е моята душа!

 

Обичах те и за това не искам

споменът за мен да ти тежи!

Да бъдеш с мен от Господ Бог поисках!

Благодаря, че ми го позволи!

 

Забрави ме и бъди щастлива!

В сърцето спомените затвори!

Дори да страдаш страдай мълчаливо!

Но мен и миналото забрави!

 

Духът ми даже тук за теб жадува

сред мрак, сред студ във черната земя!

И знам, че често ти ще ме сънуваш,

и ще се будиш често през нощта!

 

Но продължи напред, не се предавай!

Бъди щастлива както беше с мен!

Вярвай, чакай ти и се надявай!

Отново ще сме двама някой ден!

 

 

09.04.2024 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??