27.03.2013 г., 9:01 ч.

Реквием за днешния ден 

  Поезия
542 0 7

С риза протрита,

без дъждобран,

с подметки изтрити

и с глас разпилян,

забравил молитва,

преглътнал молба,

поредният скитник

стои под дъжда.

 

Във сивата сутрин

се стеле мъгла.

Пред погледа - мътно,

в сърцата – слана.

И става ми ясно, че

(хайде на бас) -

небето е бясно

и плюе по нас.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??