С крачка напред разплисквам
поредното,
тридневното чудо –
един лик в една локва,
под Моста на влюбените.
Трезвият поглед,
вперен в хладното утро.
Прозявам се сънено.
Минавам по сухото.
Пейзажът е същият.
И блоковете, и къщите.
И натрошените съчки.
И мечтите под въглищата.
Отиването и връщането –
до целта и по пътя.
Но забравих смисъла.
Оставих и търсенето.
Когато прелиствам
еднообразните изгреви,
които понякога дори и не виждаме,
аз съм години назад, нейде в миналото –
угрижено, зимно, изстинало.
Ала каква е причината?
И какво ни е спирало
да сменим ретроградните,
износени символи.
И какво е онова, на което
всички разчитаме –
нещо раздиплено, нещо фиктивно.
Не разбирам събитията: простете!
Едва на 20 години съм.
Но пейзажът е същият.
От зима на зима.
© Константин Дренски Всички права запазени
Харесах, Дренски.
Поздрави.