Втурвам се в съня
но нещо ме тормози
във мислите си
срещнах Ревността
подминах я
но почна да ме гложди
във сянката си
скри се Любовта.
Отело,мавърът
ръце протяга
на Дездемона
секнал е дъхът
една душа
в небето се възнася
на Ревността тежи,
тежи грехът.
Какво е Ревност?
Любов ранена?
Или Омраза влюбена,
руши света
в най тъмните ъгли
стои стаена
и чака жертвата
на Клевета.
Юли,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени