21.04.2012 г., 21:26 ч.

Риба съм 

  Поезия
495 0 4

Риба съм и ще остана до последно.

В очите ми живеят водопади.

Под камък и под мисъл сухоземна

не дишам и във сушата не вярвам.

 

И, свикнала да плувам на дълбоко,

откривам камъни – дори от сто карата

и там, където, скрита за окото,

солта се утаява във душата ти.

 

Риба съм и ще остана до последно,

и водопади ще броя до края.

Подай ми къс море и ще те следвам.

Аз по солената душа ще те позная!

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??