20.04.2019 г., 18:32 ч.  

Рибар - поет 

  Поезия » Хумористична
378 0 2

Стихоплетец решил съм да стана,

но ловя риба тон в океана.

Днес учител поет ми пристана

да се гмурнем в дълбоката яма.

 

Да започнем с Хорея и Ямба...

Аз му казвам:" Това е измама!"

Удар тук,удар там! О, карамба!

Я отзад, я отпред! Избор няма!

 

А трисричните стъпки ме плашат.

Анапести, звучат кат' протести...

И онези Дактили, досущ крокодили!

Амфибрахий - тайни арести?

 

По добре да си лóвя шарани!

Тез поети са май шарлатани! 

В стихосбирките - само избрани.

Вуйчо, леля, комшийката Ани.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??