20.06.2013 г., 7:24 ч.

Ридаещо писмо 

  Поезия » Любовна
664 0 4

Ридаещо писмо

 

Ту с ромон мрачен, ту с лудешка врява

в неравноделен такт се стелят дни.

Понявга вечер ледени вълни

хармония и горест въдворяват.

 

Стотици глетчери белеят ядно.

Стопяват се, побягват из кръвта.

Настръхнал, сещам стегната връвта

през гърлото ми, впита безпощадно.

 

Адрес с изнемощяла длан изписвам

върху самотно кленово листо.

Изпращам ти ридаещо писмо,

зазидало днес образа ми хрисим.

 

Целувките ми ще си спомниш, мила!

Ще се завърнеш – пролет изкласила...

 

 

© Плами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??