22.11.2024 г., 18:20 ч.

Рисунка с акварел 

  Поезия
67 4 2

РИСУНКА С АКВАРЕЛ

 

... тишина ли ме прикъта в дива есенна гора? –

или просто сбърках пътя? – не успях да разбера,

седнах на светулков дънер върху блага туфа мъх,

гледах как в земята тъне мравката с последен дъх,

вятър с три метли ошета небесата на Възбог,

сетне и орляк врабчета полетя от трън на глог,

 

върху ризката ми бяла – плетеници плел, не плел,

ме рисува до премала листопадът – с акварел,

катеричка с някой орех – да почерпи, обеща! –

и – доде със ней говорех, спусна се над мен нощта,

късен пътник, запокитен из прииждащия мрак –

аз бях никой в тишините – сбъркал пътя си пешак.

 

19 ноемврий 2024 г.

гр. Варна, 5, 55 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??