Рисуван свят
Построихме си наново светове,
nарисувахме по тях картини –
с есенни и летни цветове.
Добавихме и аромата на маслини.
Създадохме си слънце елекрическо
от прехвърчащите между нас искри.
А времето ни историческо
ветровете в нас разкри.
Звезди ни бяха нужни на небето –
nаправихме - по първообраз наш.
Сетне напълнихме морето
и после – на нощен пейзаж
слепвахме думи и понятия,
с конци шиехме далечините.
И с леко чувство на апатия
прощавахме един на друг вините.
Начертахме в щрихи нови светове.
Рисувахме. Слепи, без ръце.
Но заваляха хладни дъждове –
размиха теб и твоето лице.
© Християн Всички права запазени
Рисувахме. Слепи, без ръце."
Рисуваш великолепно! Поздравления за стиха!