24.08.2012 г., 11:05 ч.

Ритуал за агония 

  Поезия
532 0 2

Сладка агония,

тънеща в блато от сълзи,

ставаш част от него с церемония,

която трупа ти кара да пълзи.

 

Крясък в безликото пространство

отбелязва началото ù без друг звук

и започва нашето странство

във мрака със свит от страх юмрук.

 

Бродиш из гори от мъртви рози,

минаваш през пустини от лица...

На гърба на кон се вози

човек, хранещ се със детски сърца.

 

Кажете ми, това ли е света?

Викам и кървя за милостиня,

лицето ми си губи цвета,

а хората ме подминават като просекиня.

 

Ето го и ритуалът за агония...

Започнат с крясък,

всяка емоция ридала в симфония

и завършил със сълзи от пясък.

 

23.08.2012

© Грозното Патенце Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??