21.02.2018 г., 2:06 ч.

Ритуал за привличане на Музата: 

  Поезия » Друга
476 3 6

Първо пускам класическа музика,

(може Моцарт... Защо не и Верди?)

После правя магия за Муза:

с муселини небето запердвам;

паля огън от смирнови клечки

и изчаквам да лумне жарава.

Ще добавя от сока на млечка,

та да бъде по-пълна забравата...

Сгъвам с белия лист оригами.

(Не е нужно да пиша по усет!)

Тази Муза е хищница-памет

и се храни основно със чувства.

И додето към мен се привърта,

и когато прозре ритуала,

неусетно стихът е четвърти,

оцветен не само в черно и бяло...

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??