19.12.2021 г., 21:11 ч.

Родена в петък 

  Поезия
418 0 0

Родена съм буквално в петък.

Сън сбъднат съм за мойте близки.
Не винаги съм четен вестник,
но мразя поривите низки.

 

И също не обичам клюки,
не ме привличат "новините".
Избягвам хората неуки,
защото мамят ме звездите

 

и тази пълна месечина,
която тихо наблюдава,
кои от хората в комбина
на скитник хляба си подават.

 

Не всеки свързан е с късмета
да има строфи за приятел.
Едва ли свикнал е и шета
по пътища към свободата.

 

Щастливка - в петък съм родена,
завиждайте ми, бедни хора!
Аз имам цялата вселена...
А вие - стойте си в затвора!

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??