Не, няма как с числото по човечност
да бъдем в един и същи сън.
В мочурище щом търся си късмета -
не прося да да съм все добра отвън.
Умира... И умира туй момиче -
с дозите на девствена мъгливост.
Прииждат мъртви живите ми мисли,
че може би по-вечно ме обичаш.
Че може би вратата е отворена
или полузатворена от там...
Каква особена измислица - поробена,
сама видях в пролуката? Не знам!
Не знам съвсем... рождената ти дата
как стана моята рождена.
Но знам, затваряйки вратата
дори в азмака* ще съм преродена.
И моята наивност е престъпника,
когото бих наказала веднага,
напипвайки пътеката в безпътица!
Любови ли?
Любови вече няма!
азмак - тресавище
© Даниела Всички права запазени