1.09.2007 г., 15:39 ч.

Родих се в морето 

  Поезия
508 0 1

Родих се в морето
с красотата на небето.

Очите ми - бездънни езера.
Устни алени. Алени още галени,
горещи като огън див,
опасно прекрасни като коралов риф!

Кожата ми като кадифе е мека.
Прегръдката ми да жадуваш, нека!
От устните - в страстта да изгориш
и в очите ми да се изгубиш!

Родих се в морето -
от тук да си тръгна, няма как.
А ти, моряче, на кея стоиш.
Ела! Ела! Недей да се боиш!

Докосваш вълните със поглед смутен;
лицето ти, обрулено от вятъра студен!
Ела! Вълните и Вятърът ще ти покажат,
ще ти покажат как да стигнеш при мен!

Хайде! Ела!
Напразно ти не ме бленувай,
защото, ако ще се мокриш,
по-добре поплувай!!!


© Ани Яначкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??